Välkommen till min hemsida !

 

RESERÄKNINGSMALLAR för inrikes och utrikes tjänsteresor
samt

 

Hjälp att spela SUDOKU

 


 

  Om mig

 

LäsMIG
Excel resor

LäsMIG OpenOffice resor

LäsMIG SUDOKU

 

Filarkiv

 

Bildarkiv


Webbadresser
 

Åter till
Startsidan

 

 

Hej, det här är jag     :
 

Mitt namn är Marianne Malmgren, idag 70 år gammal och jag bor nu i Sollefteå i Ångermanland sedan oktober 2010. Det passar mig för här har jag mina barn- och ungdomsår – tillbaka hit pga att jag har mina båda yngre systrar i närheten.  

Mars 2005 (sedan 25 år tillbaka) pensionerade jag mig från Gävle kommuns Kommunledningskontor,
först som  lönekamrer i 10 år och därefter personalplanerare (egentligen hjälpreda åt kommunledning
och förvaltningar), då löneadministrationen decentraliserades till förvaltningarna).

 

Under mina år som lönekamrer hände det mycket i lönesystemet på ADB-området och jag kunde väldigt lite om ADB, men var mycket intresserad. Jag läste därför på kvällstid en ADB-utbildning på 20 poäng vid Högskolan i Gävle. Efter det har det på grund av mitt intresse blivit mycket sysslande med dator i mitt arbete och fritid.

 

Året före min planerade pensionering. fick jag (2004) från att vara helt frisk en riktig hjärnblödning och är sedan dess förlamad i hela högra sidan av kroppen. Jag är rullstolsbunden, men klarar mig själv rätt hyggligt. Problemet är, att jag har besvärlig nervvärk i min högra fot och ben pga skadad nerv vid hjärnblödningen och det finns för närvarande ingen medicin. Men jag har fått reda på av smärtläkare och sjukgymnast, att värken minskar, när hjärnan får prioritera och arbeta med något jag är mycket intresserad av. Värktabletter hjälper mig bara till 40 %, så .....

 

1996 fick jag ett andrapris av Microsoft i tävlingen "Är Du Sveriges bästa Officeanvändare".
Detta skrevs om i Microsofts tidskrift och jag har sparat tidningen med sidan, som finns här nedan.

 

Microsoft Office Excel 4 var det program som var aktuellt då och mycket har ändrats i Excel och Makroanvändningen sedan dess. Jag har nu gjort om reseräkningsrutinrn till dagens användning av Excel (har också lärt mig gratisprogrammet OpenOffice och gjort motsvarande rutin där (se fliken "LäsMIG om OpenOffice i länken längst upp här på min hemsida).

 

I höstas började jag spela SUDOKU för att få lite hjärngymnastik och allt eftersom kom jag på, hur jag kunde göra för att spela. Det har blivit några exempel, som finns under fliken "Sudokuhjälp" och i Filarkivet – kanske bra för Dig, som inte spelat detta tidigare.
                      

Se nästa sida (2) = kopian av Microsofts artikel år 1996.    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En kopia av artikelsidan om min vinst i Microsofts tidskrift 1996


Kontakt: Marianne Malmgren
Senast uppdaterad 2015-09-27

E-post:  026169134@telia.com